Komend jaar in 2020 organiseren we alweer de tweede PaltzBiënnale. Na de pilot PaltzArt was de eerste PaltzBiënnale een groot succes met 1200 betalende en enthousiaste bezoekers.


De PaltzBiënnale is ontstaan doordat Meria op een prachtige plek van 5 ha. op landgoed De Paltz kwam wonen. Dit was de aanleiding om tweejaarlijks kunstenaars uit te nodigen naar aan leiding van de buitenlocatie een kunstwerk te maken en het terrein tijdens de tentoonstelling open te stellen voor publiek.


Dat het privéterrein op landgoed De Paltz bijzonder is en normaal gesloten voor publiek, vormt een belangrijke publiekstrekker. De combinatie van goede kunst op een prachtige en laagdrempelige, gastvrije locatie werd volgens de publieksenquêtes 2018 zeer gewaardeerd en heeft veel ambassadeurs opgeleverd.


In het DNA van de PaltzBiënnale zit het toegankelijk maken van beeldende kunst voor een breder publiek. Er is dan ook veel aandacht voor publieksbegeleiding. Door middel van interactieve rondleidingen door HKU studenten, een non-stop film over het ontstaansproces van de kunstwerken en ander educatief materiaal geeft bezoekers volop de kans de verdieping te vinden.

De Stichting Kijken Kunstenaars Anders is een culturele ANBI en is opgericht ten behoeve van de PaltzBiënnale. Het bestuur bestaat uit drie onafhankelijke personen en Meria is projectleider van de PaltzBiënnale.


Vaste medewerkers: Eric Wie, André Pielage, Lydia van Oosten, Peter Jonker, Gerard Wielenga en Ferry van Nimwegen.

De kunstenaars van de PaltzBiënnale2020: Caz Egelie, Maurice Bogaerts, Yvonne Dröge Wendel, Ronald van der Meijs, Wim Schermer, Sema Bekirovic, Kevin Bauer en Karin van Pinxteren.


Zie www.paltzbiennale.nl